Tutorial på Quad Easel Card

Jag tycker att det är roligt att prova på nya kortvikningar. Jag gillar stafflikort av olika slag så därför föll jag ganska fort för detta stafflikort där man har fyrdubblat stafflierna och skapat en häftig 3D-effekt. Jag börjar beskrivningen med att visa hur man gör själva stafflierna och går därefter vidare till kortets stomme.

Här ser ni kortet från sidan och uppifrån:

Du behöver:

2-3 cardstock
2-3 mönstrade papper
Dubbelhäftande tejp eller lim
3D-kuddar
Sax eller skärmaskin
Något att biga med
Dekorationer


1. Skär till 4 st bitar av cardstock som mäter 13.6 x 6.8 cm. Biga och vik dem på hälften. Biga sedan en av halvorna från hörn till hörn som bilden visar. Se till så att alla bitar är bigade och vikta åt samma håll.


2. Sätt dubbelhäftande tejp på triangeln. Skär sedan till 4 st bitar av cardstock som mäter 6.8 x 6.8 cm. Sätt fast kvadraterna så som bilden visar.

 
3. Skär till 4 st bitar av mönstrat papper som mäter 6.5 x 6.5cm och klistra dem på kvadraterna av cardstock. Skär till 4 st bitar av mönstrat papper som mäter 6.8 x 6.8cm och klistra fast dem på bottendelen.
 
4. Så här ser det ut när alla 4 delar är gjorda.
5. Skär till 4 st remsor av en mörkare cardstock som mäter 6.5 x 2.3 cm. Sätt 3D-kuddar under remsorna. Skär till 4 st remsor av en ljusare cardstock som mäter 6.5 x 1.8 cm. Stämpla eventuell text på de ljusa remsorna. Sätt sedan 3D-kuddar under dem. Sätt fast den ljusare remsan ovanpå den mörkare. Sätt sedan fast remsorna på stafflikorten cirka 1.5cm från nedre kanten.
6. Så här ser det ut när alla fyra delar är gjorda.
7. Skär ett helt cardstock på hälften och vik det sedan på mitten så att du får en kortstomme. Skär till ett mönstrat papper som mäter 14.5 x 14.5 cm och sätt fast det på kortstommen.
8. Sätt 3D-kuddar under alla fyra stafflikort som bilden visar.
9. Fäst stafflikorten på kortstommen. Alla fyra delar ska vändas åt olika håll.
10. Så här ser kortet ut när det är nedvikt respektive uppvikt.
11. Jag valde att dekorera mitt kort när alla delar var på plats, men du väljer naturligtvis själv om du hellre vill dekorera det innan du har satt fast stafflikorten.
Lycka till!
Kram ztina
Annonser

2 responses to “Tutorial på Quad Easel Card

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: