scrapstafett

När Allt om Scrap teamet hade sin senaste träff i april så bestämde vi oss för att prova på att göra en scrapstafett.

De flesta av er känner säkert till olika typer av skrivstafetter från skolans värld. Alla påbörjar att skriva en berättelse och efter några minuter byter man papper och fortsätter på någon annans berättelse. Så fortsätter man tills dess att alla har skrivit på alla berättelser. Det kan bli riktigt roliga och händelserika resultat att läsa upp i slutet.
Vi försökte göra samma sak men med scrapbooking istället. Vi var sex personer och hade därför sex olika kategorier att gå igenom innan layouten var klar.
  1. Alla började med att välja var sitt foto och ett bakgrundspapper.Sedan roterade vi de blivande layouterna ett steg till vänster.
  2. Vi fick en ny layout framför oss och denna gång var uppgiften att välja ut och skära till mönsterpapper. Vi fick däremot inte limma fast mönsterpappret.
  3. Vi roterade ännu en gång till vänster och nu var det dags att limma fast de tillskurna mönsterpapprena och fotot. Det roliga här var att både mönsterpapprena och fotot kunde hamna på ett helt annat sätt än hur den som skar till allt hade tänkt sig det hela.
  4. På fjärde stationen var det dags att komma på och sätta fast en rubrik. Här frågade vi varandra vad eller vem fotot föreställde och vart fotot var taget så att vi hade lite underlag till att skriva en rubrik.
  5. Sedan var det dags att sätta fast dekorationer på layouten.
  6. Och efter sista rotationen hade vi ännu en station där vi satte fast dekorationer.

 

Så här blev layouten som jag fick med mig hem:

 

Det här var en riktigt rolig sak att göra och jag kan varmt rekommendera att ni provar det! Ni får ett minne för livet med er hem! ❤

Kram ztina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: